Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


vetőmagszéf

2008.09.21

Megépült az ítéletnapi vetőmagszéf

 

A bolygónkon termesztett összes mezőgazdasági növény vetőmagját őrzik majd egy esetleges kataklizma esetére Norvégiában, a Sarkkörön túl létrehozott földrengés- és atombiztos „ítéletnapi tárolóban".

A norvég kormány két éve határozta el egy sarkköri vetőmagvilágbank létrehozását, hogy megőrizzék a bolygónkon használt összes vetőmag mintáját egy esetleges nukleáris háború vagy világméretű természeti katasztrófa esetére. Így egy potenciális kataklizma után az emberiségnek lenne miből újrakezdenie az élelmiszertermelést.

 

Túléli a katasztrófákat

Az „ítéletnapi vetőmagszéfet" az Északi-sarktól mindössze ezer kilométernyire, a négy Svalbard-sziget egyikén 6 millió eurós (1,57 milliárd forintos) költséggel építették meg egy hegy belsejében. A három, egyenként 27x10 méteres, légmentesen záródó kamrában mínusz 18 fokos hőmérsékleten a vetőmagok akár ezer éven át is megőrizhetők.

Megjegyzés:

Ebből is látszik, hogy tudják; a Föld mágneses pólusa nemsokára el fog tolódni az Északi-sark közeléből, mint ahogy ez már többször megtörtént a Föld léte során.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.