Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


botanikai rasszizmus

2008.07.04

Jelen szűkös lehetőségeim miatt kénytelen vagyok önkormányzatunknál dolgozni,amely munkakör jelen esetben a falu területének parlagfű-mentesítése.

Hogy feloldjam ezt a botanikai rasszizmus,írnék pár sor elnyomott növényünkről:

Parlagfű (Ambrosia artemisiifolia) Kép

75 évvel ezelőtt még botanikai ritkaságnak számított hazánkban.A hábórú áldásaként kaptuk Észak-Amerikából, mint minden olyan növényt,amelyik agresszív módon térfoglaló (Fekete dió,Akác,Aranyvessző...).Az analógia egyértelmű;amilyen egy nép olyan az élettere,vice-versa!

A parlagfű az egyik megoldás a parlagfű-allergiára.Egyrészt senki nem erőlködik,hogy homeopátiás módszerekkel,legyengített kórokozóként a szervezetbe juttatva rábírja azt ellenanyag-termelésre,másrészről maga a növény teája immunerősítő hatású.

Szellemi hátterét kutatva egyértelművé vált számomra,hogy miért népbetegség a p(arlagfű)    a(llergia): a növény monokultúrákban nő tömegesen,valamint olyan területeken,ahol nincs művelve a föld= olyan emberek p.a.-sok,akik fanatikus,rendszerfüggő,félelemtelt,önző közegben élnek,a másik célcsoport pedig mindazon személyek,akik mindenáron ki akarnak törni az általuk szürkének,unottnak megélt közegből.

Hogyan lehet a p.a. ellen VALÓBAN tenni?!

-Erősítsd immunrendszeredet egészséges,növényi táplálékkal,valamint kerüld mindazon élelmiszereket,amelyekben a vegyi összetevők meghaladják a természetes alkotók arányát (de már 20% is veszélyes és egyéb betegségekre hajlamosít).                                                       

-Igyekezz biogazdálkodásból származó ételt magadhoz venni.

-Ne akarj a társadalmi nyomás hatására majommá válni (újabb plazma-TV,újabb mobil,trendi öltözködés),egyszerűen csak érezd jól magad.EGYSZERŰEN!

-Mozogj rendszeresen.

-Láss örömet mindenben,mert az öröm az egészség első védelmi vonala.

Ha mégsem sikerül túllépned a programokon,akkor igyál olyan kecsketejet (illetve tejterméken),amit parlagfüvön legeltetett kecskékből fejtek,mert a parlagfűre ellenanyagot termel a kecske szervezete és ez bekerül a tejébe is.

Minden félelemkeltő intézkedés csak rontja az egészségedet,ezért ne higgy nekik.Mivel hazánkban 5 millió Ft-ra is megbírságolhatnak,ezért kénytelen leszel kihúzni kertedben a parlagfüvet,de mindig kérj tőle bocsánatot.

Áldás-OM

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

egy kedves módszer

(Zsiann, 2009.10.23 18:17)

Tavasszal a parlagfűre allergiás ültessen egy gyermek-parlagfüvet cserépbe, és nevelgesse az otthonában.

A virágpor a megtermékenyítés szimbóluma. Úgy vélem, minden pollenallergia avval van összefüggésben, hogy a társadalom többsége a gyermekáldást épp ellenkezőleg, mint életének nehézségét, életlehetőségeinek beszűkülését tekinti.
Ezt alátámasztja, hogy a fogamzóképesség idejének elmúltával sokan maguktól 'meggyógyulnak'.