Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ember-állat

2010.01.22

Ember-állat

Lassan már megszokom, hogy nálam az átlagos nap akárkit diliházba juttathatna.

 

Kép

 

Tegnap este lementem a szemeteshez, és látom (Cegléd, város, lakótelep!), hogy egy halott őz néz szomorúan a kukából. Hát, ha rendszeresen füveznék, még röhögtem volna rajta, de így (rendszertelenül sem füvezem:)  megtettem a hazavezetés-áldást, aztán igyekeztem kifejteni, hogy egy ilyen direkt jelzés mit üzen nekem. az biztos, hogy sürgős a dolog. Megértettem, hogy a hozzá kapcsolódó szelídség, ártatlanság, anyai gyengédség, lágyság minőségeit azon nyomban ki kell dobnom magamból. Most nagyon keménynek és céltudatosnak kell lennem, hogy ne térjek le a pályámról. Ugyanakkor fel kellett ismernem (látva, hogy senki nem veszi észre a kikandikáló őzfejet), hogy kozmikusan nincs most megnyilvánulva a szelíd, női erő. Tehát a kidobást nem magamból kell megtennem, hanem a külső közeggel való kapcsolódásokból. Hogy fekete humorral mondjam el az igazat: el fognak ütni, és kukába dobnak, ha most elgyengülök. Reggelre már nem volt ott!

Ezek után beszélgettem gyermekemmel az oviba menet a gonoszságról. Nekik ugyanis valahonnan átvett elképzelésük, hogy az állat, amelyik harap, vagy öl, főként, ha embert is, az gonosz.

Elmagyaráztam sokadszorra, hogy az állat nem gonoszságból, hanem éhségből, félelemből öl. Az embert pedig egyik állat sem öli meg, mert érzi, hogy más, hogy ember. Csak az ember formájú állatot öli meg, tehát azt a látszólag embert, akit ugyanazok a dolgok motiválnak, mint egy állatot: vágyak kiélése, félelem, rettegés, éhség, szaporodás. Az állat őt állatnak érzi, és ragadozóként egyúttal potenciális zsákmányként.

 

Kép

 

Ha felemeli magát bárki egy magasabb rezgésszintre, akkor besétálhat az "oroszlán barlangjába", akár nem csak képletesen.

Erre jó példa, hogy én sohasem vonzódtam a lovakhoz, de amikor úgy alakult, hogy elmentem egy lovardába, akkor nem a távolságtartásomat érezték az állatok, hanem a tiszteletemet. Ezen kívül érezték, hogy én sem vagyok ragadozó (nem eszem halott, állati részeket, szenvedést és félelmet). az öntörvényű, és lelkében szabad ló úgy bújt hozzám, hogy még a gazdái is meglepődtek. 

Kép

 

Azt kívánom magamnak, és mindenkinek, hogy ezt az állapotot tudja elérni és megtartani  minen egyes pillanatában. Akkor mind látni fogjátok, hogy az élet egy csoda!

Áldás-OM

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.