Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Névelemzés

2010.02.01

Névelemzés kicsit másképp
 

Már tizenéves koromban tudatosan figyeltem az emberek közötti hasonlóságokat. Láttam, hogy hasonló alkatú, öltözködésű emberek hasonló gondokkal küzdenek, hasonló célokat hajtanak. Észrevettem emellett azt is, hogy ugyanolyan, vagy hasonló nevű embereknél ugyanúgy fennállnak ezek az összefüggések.

 

Megfigyeléseimet érettebb fejjel összerendeztem, és már évtizedes múlttal alkalmazom a /testi/lelki/szellemi segítségnyújtásban, illetve a mindennapokban.

Röviden szeretném megosztani az általánosabb megfigyeléseket, de a mélyebb elemzéseket, a tévedések elkerülése érdekében alapozó, egyéb irányú tanulmányok elvégzése, illetve többéves tapasztalat nélkül ne erőltessük. Visszaigazolásainkban legyen kiemelt szerepe a független összefüggéseknek, „véletlenül” beérkezett információknak.

 

Kép

 

A családnév az alap. Életfeladatunk esszenciája rejlik benne. Rávilágít arra, hogy mi motivál minket, milyen hozott anyagból dolgozunk. A teremtés kezdetéhez kapcsol szüleink, őseink láncolata által. Gyakorlati vizsgálódásaimnál felismertem, hogy egy személy családnevének értelmezéséhez mindig figyelembe kell venni az ismerhető legrégebbi felmenők családneveit.

Mintha ezek lennének az elemek, vagy atomok, amelyekből összeáll az életfeladat szerkezete.

Gondoljunk arra, hogy a régiségben, illetve egyes természeti népeknél (még az írástudóknál is) milyen kiemelkedő volt tudni legalább hetedíziglen a felmenőket. Aki jobban belemélyedt az okok megismerésébe, előbb-utóbb el kell jusson addig, hogy nincs genetikai öröklődés, mert a géntérkép csak az átvett tulajdonságokról, személyiségcsírákból kihajtott hajlamokról tud beszélni, de a gondolat (és ebben az esetben az érzelmeket is vegyük ide) szintjéről indul minden tükröződés, abból építjük magunk köré a valóságunkat. Éppen ezért nincsenek öröklött betegségek, csak öröklött személyiségjegyek, életvezetés, gondolkodásmód, mely a szüleinkkel való kapcsolat függvényében hasonló, vagy akár épp ellentétes testi tüneteket produkálhat.

 

A keresztnév, utónév rávilágít, hogy milyen eszközöket kaptunk ehhez az életfeladathoz. A családnév a „Mit?”, míg az utónév a „Hogyan?” kérdésre válaszol (-hat). Minden olyan nyelv, nép, amely a családnevet hátulra helyezi, anyagelvű, és szükségképpen halálra ítélte magát, hiszen az „én”-t erősíti a „mi”-vel szemben. Előbbi meghatározásom szerint az eszközöket helyezi előtérbe, és akár szentesíteni is képes bármilyen cél eléréséhez. Nem véletlen, hogy a lelki gyakorlatai is mára üres rítusokká váltak.

Kép

Ezen felül, illetve jobb esetben felül (gyakran inkább mellett, helyett) a beceneveknek, felvett neveknek is kiemelt jelentősége van. Értékké egy életét tudatosan élő embernél válhat, aki elvégezve életfeladatát, új kihívásokat állít önmaga elé. A környezettel való kapcsolatát nagyon könnyi megérteni bárkinek, ha összevetjük kapott nevét a felvett nevével.

 

Írok a módszerről is néhány szót.

Első a megérzés. Ez nélkül, ehelyett semmilyen értelmezésnek nincs létjogosultsága.

Ezután jön a játék. Minden irányban, és minden nyelven megforgatom a név betűit, majd összevetve őket a megérzésemmel, megkeresem a közös nevezőt.

Most jön a „tudományosság”:). Ritkán a betűk számértékét is vizsgálom, de általában a rováskép jelentését, funkcióját (tekintve, hogy régen ezt mágikus erőkódként használták).

A nyugati, okkult rendszerek betűértelmezését is figyelembe veszem, de mindig első helyen áll ősi nyelvünk bölcsessége.

 

Többet sajnos, nem írhatok, de egy bevállalós nevén keresztül (Nevén kereszt ül :) szívesen bemutatom az eredményt.

 

 

Áldás-OM

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:o)

(Gabus, 2010.02.28 11:04)

Kedves Zsolt! Köszönöm szépen a válaszodat!

válasz névváltoztatásokra

(Málinger Zsolt, 2010.02.27 10:55)

Kedves Gabus!

Én úgy gondolom, hogy mindenfajta névváltoztatás előtt a legfontosabb, hogy megismerd a kapott nevedet és megértsd a hozzá kapcsolódó életfeladatot. Csak ennek tükrében érdemes, ajánlott a névváltoztatás, bővítés. Jó, ha tisztában vagy azzal, hogy a minden-rezgő világegyetemben egy-egy hangnak mi a hatása a mi világunkban, illetve más világokban. Például ismerned kell, hogy férfi-női, illetve aktív, vagy passzív minőségeket hordoz az adott hang. Magyar nyelvünket tanulmányozva könnyű dolgod lesz, mert ez a legősibb teremtő nyelvek egyike, amelyik a leginkább megőrizte "varázsát". A saját példámon mondhatom el, hogy amikor felvettem aZ ÉN-OK nevet, akkor sokkal közelebb kerültem a magasabb világok megértéséhez. Ehhez tudnod kell, hogy én nem használom kimondva, bemutatkozáskor, mert nem az a célom, hogy engem nekem tetsző néven szólítsanak. Az aláírásomban pedig egy kereszt jelzi a kapott nevemet, emlékeztetve, hogy tudom, mi ezzel az élettel a dolgom, és az ÉNOK név van kiírva. Megkaptam vele a szellemi út nehézségét is, mert nem lehetek megalkuvó az igazságokban; csak akkor láthatom az okot, ha át is adom a vele járó ismeretet. A szókimondásom és a könyörtelenségem miatt a családomnak is nehéz és nekem is nehéz a családi kötelék. Emellett meg kell engednem, hogyha valaki az öröm és a tudatosság útja helyett a fájdalom útját választja. a választott név csak akkor "jó", ha már tudatában vagy az életfeladatodnak, és annak minőségét hatványozza a neved. Ha a nehézségeid helyett választod, ez önáltatáshoz, betegségekhez, feszültségekhez vezet, amellett, hogy újra kell majd élned ezt az életet. Most sokan rávágnák, hogy de hát Ázsiában a beavató mester új nevet ad, stb. Hát ez a különbség:
1.: a Mester adja a nevet, így elkerülöd az önáltatást,
2.: a Mester átvállalja a hozott karmád részét, vagy egészét, így a nevedet is,
3.: a Mester akkor teszi ezt meg, ha látja, hogy nagy eséllyel végigviszed az önmegvalósítást, de legalábbis törekszel teljes erődből.

A saját nevedről most csak pár sort mondok. Ennek oka nemcsak az internet hozzáférhetősége, hanem az, hogy egy teljes névelemzés időt és energiát von el a családomtól, önmagamtól, ezért én szolgáltatásként kezelem. Ha a leírtak alapján úgy érzed, érdemes vagyok a figyelmedre, akkor jelezz vissza e-mailben. A teljes névelemzésben kitérek a családi karmára, az eszközökre, amit kaptál, illetve azokra a hiányosságokra, amelyeket kompenzálnod kell.
Szóval a neved: az otthon és a biztonság megteremtése önmagad és szeretteid számára a fő feladatod. Ehhez hasznos eszköz a célirányosságod és határozottságod, ugyanakkor nehézséget okoz a magaddal való keménység. Ezt azzal igyekszel kiegyenlíteni, hogy sokat pihensz, és gyakran kimeríted magad, hogy ráfoghasd: most fáradt vagy, de majd holnap... Fontos a férfiaktól jövő elismerés, amiből, mondhatni sohasem kapsz eleget.

Többet inkább nem mondok:) Túl nyitott ez az oldal.
Szoktam negyedévente egy BElső Név Kereső elvonulást is tartani, ahol a közösség erejét és a sámántechnikákat felhasználva mélyülhetsz bele neved rejtelmeinek kutatásába. Ha érdekel, keress meg.

Áldás-OM


Zsolt

névváltozások

(Gabus, 2010.02.27 09:36)

Kedves Málinger Zsolt ÉN-OK!

Érdekelne az, hogy abból a szempontból ahogyan a neveket elemzed mi a jelentősége a névváltoztatásoknak, akár családi, akár személynevet illetően.
Kiváncsi volnék arra is, hogy ha valaki választ magának egy érdekes nevet (pl. ÉN-OK vagy Szabad Sólyom, stb.) azáltal hogyan módosul az életfeladatához való viszonya.
És természetesen a saját nevem mélységeinek ismerete szintén örömömre szolgálna, ami ez: Jenei Gabriella

Köszönettel: Gabus